И ПОКРАЈ ПРИТИСОЦИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ, АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ ОСТАНУВА НА СВОЈОТ СТАВ ДЕКА УКРАИНА НАМЕРНО ГИ КОРИСТИ ЦИВИЛИТЕ КАКО ЖИВ ШТИТ

И ПОКРАЈ ПРИТИСОЦИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ, АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ ОСТАНУВА НА СВОЈОТ СТАВ ДЕКА УКРАИНА НАМЕРНО ГИ КОРИСТИ ЦИВИЛИТЕ КАКО ЖИВ ШТИТ

Извештајот за кршењето на хуманитарното право од Украина беше заснован на „обемна истрага“, тврди невладината организација. Амнести интернешенел во петокот соопшти дека стои зад извештајот…

Види повеќе И ПОКРАЈ ПРИТИСОЦИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ, АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ ОСТАНУВА НА СВОЈОТ СТАВ ДЕКА УКРАИНА НАМЕРНО ГИ КОРИСТИ ЦИВИЛИТЕ КАКО ЖИВ ШТИТ
ДУРИ И АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ ЈА ОБВИНИ УКРАИНА: ГО КРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО И ГИ ЗАГРОЗУВА ЦИВИЛИТЕ

ДУРИ И АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ ЈА ОБВИНИ УКРАИНА: ГО КРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО И ГИ ЗАГРОЗУВА ЦИВИЛИТЕ

Украинските сили го прекршуваат меѓународното право и ги загрозуваат цивилите со поставување бази во станбени области; вклучувајќи училишта и болници, соопшти во четвртокот организацијата за…

Види повеќе ДУРИ И АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ ЈА ОБВИНИ УКРАИНА: ГО КРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО И ГИ ЗАГРОЗУВА ЦИВИЛИТЕ