ЦЕНТАРОТ ЗА КОНТРОЛА НА БОЛЕСТИ ТВРДИ ДЕКА ОТКРИЛЕ 2 СЛУЧАИ НА ЗАБОЛУВАЊЕ ОД НОВА ОПАСНА БАКТЕРИЈА - ВО 2014 „ИЗБЕГАЛА“ ОД ЛАБОРАТОРИЈА

ЦЕНТАРОТ ЗА КОНТРОЛА НА БОЛЕСТИ ТВРДИ ДЕКА ОТКРИЛЕ 2 СЛУЧАИ НА ЗАБОЛУВАЊЕ ОД НОВА ОПАСНА БАКТЕРИЈА – ВО 2014 „ИЗБЕГАЛА“ ОД ЛАБОРАТОРИЈА

Најмалку двајца Американци се хоспитализирани со редок и потенцијално смртоносен вид на бактерија. Центарот за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) објавија дека ја забележале…

Види повеќе ЦЕНТАРОТ ЗА КОНТРОЛА НА БОЛЕСТИ ТВРДИ ДЕКА ОТКРИЛЕ 2 СЛУЧАИ НА ЗАБОЛУВАЊЕ ОД НОВА ОПАСНА БАКТЕРИЈА – ВО 2014 „ИЗБЕГАЛА“ ОД ЛАБОРАТОРИЈА