БРИКС ЗАЈАКНУВА И ГО ПРЕДИЗВИКУВА ЗАПАДОТ, ВЕЛИ КИНЕСКИ ПРОФЕСОР

БРИКС ЗАЈАКНУВА И ГО ПРЕДИЗВИКУВА ЗАПАДОТ, ВЕЛИ КИНЕСКИ ПРОФЕСОР

Влијанието на економиите во развој е во пораст, вели Ванг Вен од институтот Чонгјанг. Трговијата меѓу партнерите на БРИКС, Русија и Кина, достигна рекордно ниво…

Види повеќе БРИКС ЗАЈАКНУВА И ГО ПРЕДИЗВИКУВА ЗАПАДОТ, ВЕЛИ КИНЕСКИ ПРОФЕСОР
ЗОШТО РУСКАТА ГЕОПОЛИТИЧКА ПОЛОЖБА НИКОГАШ НЕ БИЛА ПОДОБРА?!

ЗОШТО ГЕОПОЛИТИЧКАТА ПОЛОЖБА НА РУСИЈА НИКОГАШ НЕ БИЛА ПОДОБРА?!

Еден од најголемите геополитички настани во последните двесте години се случува во моментов и поминува речиси целосно незабележано. Не, не зборувам за можноста Кина да…

Види повеќе ЗОШТО ГЕОПОЛИТИЧКАТА ПОЛОЖБА НА РУСИЈА НИКОГАШ НЕ БИЛА ПОДОБРА?!
КОЈА Е ТАЈНАТА ПОРАКА ВО РУСКАТА ЧЕСТИТКА ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА ИНДИЈА?!

КОЈА Е ТАЈНАТА ПОРАКА ВО РУСКАТА ЧЕСТИТКА ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА ИНДИЈА?!

Овој текст ќе сподели неколку кратки моменти од пораките што претседателот Путин, руското Министерство за надворешни работи и амбасадорот Денис Алипов ги испратија во Индија…

Види повеќе КОЈА Е ТАЈНАТА ПОРАКА ВО РУСКАТА ЧЕСТИТКА ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА ИНДИЈА?!
СВЕТСКИОТ ПОРЕДОК СЕ МЕНУВА - ДАЛИ САД СЕ НАОЃААТ ПРЕД КОНЕЧЕН ПАД?!

СВЕТСКИОТ ПОРЕДОК СЕ МЕНУВА – ДАЛИ САД СЕ НАОЃААТ ПРЕД КОНЕЧЕН ПАД?!

ГЛОБАЛНИОТ светски поредок се чини дека се менува со брзина што не е забележана од крајот на Студената војна, при што брзо се појавуваат нови…

Види повеќе СВЕТСКИОТ ПОРЕДОК СЕ МЕНУВА – ДАЛИ САД СЕ НАОЃААТ ПРЕД КОНЕЧЕН ПАД?!
ИВАН ТИМОФЕЕВ: ПЕКИНГ И МОСКВА МОЖАТ ДА ГО ВОДАТ ОТПОРОТ ПРОТИВ ДИКТАТОТ НА ЗАПАДОТ ДО ОСТАТОКОТ ОД СВЕТОТ

ИВАН ТИМОФЕЕВ: ПЕКИНГ И МОСКВА МОЖАТ ДА ГО ВОДАТ ОТПОРОТ ПРОТИВ ДИКТАТОТ НА ЗАПАДОТ ДО ОСТАТОКОТ ОД СВЕТОТ

Земјите во светот можат да користат лекција од историјата за да ја неутрализираат хегемонистичката моќ на Западот. Од Иван Тимофеев, Програмски Директор на Клубот Валдаи…

Види повеќе ИВАН ТИМОФЕЕВ: ПЕКИНГ И МОСКВА МОЖАТ ДА ГО ВОДАТ ОТПОРОТ ПРОТИВ ДИКТАТОТ НА ЗАПАДОТ ДО ОСТАТОКОТ ОД СВЕТОТ