НАМЕРНО ИЛИ НЕ? ГЕРМАНСКАТА ВОЈСКА ДОБИ УНИФОРМИ СО ОЗНАКА „SS“

НАМЕРНО ИЛИ НЕ? ГЕРМАНСКАТА ВОЈСКА ДОБИ УНИФОРМИ СО ОЗНАКА „SS“

Илјадници германски војници на Бундесверот добија службена облека со големина SS, значи, од сите можни ознаки, тие ја обележаа маскирната облека наменета за германските вооружени…

Види повеќе НАМЕРНО ИЛИ НЕ? ГЕРМАНСКАТА ВОЈСКА ДОБИ УНИФОРМИ СО ОЗНАКА „SS“
ИНФЛАЦИЈАТА ВО ГЕРМАНИЈА И ИТАЛИЈА НАД 10% - УШТЕ ПОВЕЌЕ ОД ОЧЕКУВАНАТА!

ИНФЛАЦИЈАТА ВО ГЕРМАНИЈА И ИТАЛИЈА НАД 10% – УШТЕ ПОВЕЌЕ ОД ОЧЕКУВАНАТА!

Италијанската инфлација скокна во октомври за 11,9 отсто на годишно ниво, што е највисока стапка од март 1984 година, според проценката во петокот на националната…

Види повеќе ИНФЛАЦИЈАТА ВО ГЕРМАНИЈА И ИТАЛИЈА НАД 10% – УШТЕ ПОВЕЌЕ ОД ОЧЕКУВАНАТА!
СÈ ПОВЕЌЕ ГЕРМАНЦИ ЈА НАПУШТААТ ВОЈСКАТА ПОРАДИ МОЖНОТО ШИРЕЊЕ НА СУДИРОТ ВО УКРАИНА

СÈ ПОВЕЌЕ ГЕРМАНЦИ ЈА НАПУШТААТ ВОЈСКАТА ПОРАДИ МОЖНОТО ШИРЕЊЕ НА СУДИРОТ ВО УКРАИНА

Речиси четири пати повеќе германски војници, резервисти и друг обучен персонал побарале да ја напуштат службата оваа година отколку во 2021 година, објави АФП. Зголемувањето…

Види повеќе СÈ ПОВЕЌЕ ГЕРМАНЦИ ЈА НАПУШТААТ ВОЈСКАТА ПОРАДИ МОЖНОТО ШИРЕЊЕ НА СУДИРОТ ВО УКРАИНА
ПРОТЕСТИ ВО ГЕРМАНИЈА ПОРАДИ ТЕШКАТА СИТУАЦИЈА ВО ЕНЕРГЕТСКИОТ СЕКТОР

ПРОТЕСТИ ВО ГЕРМАНИЈА ПОРАДИ ТЕШКАТА СИТУАЦИЈА ВО ЕНЕРГЕТСКИОТ СЕКТОР

Илјадници демонстранти демонстрираа во источна Германија против енергетската политика на федералната влада и кризата во Украина, јавува ДПА, повикувајќи се на претставници на органите на…

Види повеќе ПРОТЕСТИ ВО ГЕРМАНИЈА ПОРАДИ ТЕШКАТА СИТУАЦИЈА ВО ЕНЕРГЕТСКИОТ СЕКТОР
ГЕРМАНИЈА ВРШИ НАЦИОНАЛНО САМОУБИСТВО

ГЕРМАНИЈА ВРШИ НАЦИОНАЛНО САМОУБИСТВО

Елитата опседната со екологија ги жртвуваше енергетската сигурност и снабдувањето со храна пред олтарот на климатската агенда. Автор: Ралф Шоелхамер, доцент по економија и политички…

Види повеќе ГЕРМАНИЈА ВРШИ НАЦИОНАЛНО САМОУБИСТВО