ДОКТОР "DOOM" ПРЕДВИДУВА НАЈТЕШКА КРИЗА ВО ПОСЛЕДНИОТ ПОЛОВИНА ВЕК

ДОКТОР “DOOM” ПРЕДВИДУВА НАЈТЕШКА КРИЗА ВО ПОСЛЕДНИОТ ПОЛОВИНА ВЕК

Глобалните финансиски пазари треба да се подготват за период на пад кој ќе биде посериозен од падовите во 1970-те и 2008 година, смета познатиот економист…

Види повеќе ДОКТОР “DOOM” ПРЕДВИДУВА НАЈТЕШКА КРИЗА ВО ПОСЛЕДНИОТ ПОЛОВИНА ВЕК
ИТАЛИЈА НАСКОРО БИ МОЖЕЛА ДА ЗАТВОРИ НАД ПОЛОВИНА МИЛИОН РАБОТНИ МЕСТА

ИТАЛИЈА НАСКОРО БИ МОЖЕЛА ДА ЗАТВОРИ НАД ПОЛОВИНА МИЛИОН РАБОТНИ МЕСТА

Италија е изложена на ризик да загуби до 582.000 работни места поради енергетската криза и како резултат на економскиот пад, објавија во неделата националните медиуми,…

Види повеќе ИТАЛИЈА НАСКОРО БИ МОЖЕЛА ДА ЗАТВОРИ НАД ПОЛОВИНА МИЛИОН РАБОТНИ МЕСТА
АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЈНИЦИ НА БОНОВИ ЗА ХРАНА

АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЈНИЦИ НА БОНОВИ ЗА ХРАНА

Вашингтон делува збунет зошто регрутирањето нови војници се приближува до рекордно ниско ниво. Инфлацијата на храната е во пораст низ целиот свет, зголемувајќи се за…

Види повеќе АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЈНИЦИ НА БОНОВИ ЗА ХРАНА
ДАГ КЕЈСИ ЗА КОНТРОЛИРАНОТО УРИВАЊЕ НА РЕЗЕРВИТЕ НА ХРАНА И ЕНЕРГИЈА

ДАГ КЕЈСИ ЗА КОНТРОЛИРАНОТО УРИВАЊЕ НА РЕЗЕРВИТЕ НА ХРАНА И ЕНЕРГИЈА

Интервју со Даг Кејси, светски познат инвеститор и автор, чија книга „Кризно инвестирање“ беше број 1 на листата на најпродавани „Њујорк тајмс“ 29 последователни недели.…

Види повеќе ДАГ КЕЈСИ ЗА КОНТРОЛИРАНОТО УРИВАЊЕ НА РЕЗЕРВИТЕ НА ХРАНА И ЕНЕРГИЈА
ДАЛИ ВЛЕГОВМЕ ВО НОВИОТ „СРЕДЕН“ ВЕК?

ДАЛИ ВЛЕГОВМЕ ВО НОВИОТ „СРЕДЕН“ ВЕК?

Автор МН Гордон, преку EconomicPrism.com Економијата на САД веќе е во рецесија. Само податоците за Бруто Домашниот Производ (БДП) покажуваат дека економијата е намалена и…

Види повеќе ДАЛИ ВЛЕГОВМЕ ВО НОВИОТ „СРЕДЕН“ ВЕК?
ПОВЕЌЕ АМЕРИКАНЦИ „СТРАДААТ“ ОД КОГА БИЛО ПОРАНО - АНКЕТА

ПОВЕЌЕ АМЕРИКАНЦИ „СТРАДААТ“ ОД КОГА БИЛО ПОРАНО – АНКЕТА

Во услови на пад на економијата, рекорден број луѓе го оценија својот живот како сиромашен. Процентот на Американци кои велат дека „страдаат“ се искачи на…

Види повеќе ПОВЕЌЕ АМЕРИКАНЦИ „СТРАДААТ“ ОД КОГА БИЛО ПОРАНО – АНКЕТА