ИНФЛАЦИЈАТА ВО ГЕРМАНИЈА И ИТАЛИЈА НАД 10% - УШТЕ ПОВЕЌЕ ОД ОЧЕКУВАНАТА!

ИНФЛАЦИЈАТА ВО ГЕРМАНИЈА И ИТАЛИЈА НАД 10% – УШТЕ ПОВЕЌЕ ОД ОЧЕКУВАНАТА!

Италијанската инфлација скокна во октомври за 11,9 отсто на годишно ниво, што е највисока стапка од март 1984 година, според проценката во петокот на националната…

Види повеќе ИНФЛАЦИЈАТА ВО ГЕРМАНИЈА И ИТАЛИЈА НАД 10% – УШТЕ ПОВЕЌЕ ОД ОЧЕКУВАНАТА!