КИНЕЗИТЕ ИЗГРАДИЈА УЛТРА-МОДЕРНА ЖЕЛЕЗНИЦА ВО КЕНИЈА СО КОЈА ДРАСТИЧНО СЕ ОЛЕСНУВА ТРАНСПОРТОТ НА СТОКИТЕ (ВИДЕО)

КИНЕЗИТЕ ИЗГРАДИЈА УЛТРА-МОДЕРНА ЖЕЛЕЗНИЦА ВО КЕНИЈА СО КОЈА ДРАСТИЧНО СЕ ОЛЕСНУВА ТРАНСПОРТОТ НА СТОКИТЕ (ВИДЕО)

Железницата Момбаса-Најроби во Кенија, долга 480 километри, мега проект во рамките на иницијативата „Појас и пат“ предложена од Кина, што го поврзува најголемото пристаниште во…

Види повеќе КИНЕЗИТЕ ИЗГРАДИЈА УЛТРА-МОДЕРНА ЖЕЛЕЗНИЦА ВО КЕНИЈА СО КОЈА ДРАСТИЧНО СЕ ОЛЕСНУВА ТРАНСПОРТОТ НА СТОКИТЕ (ВИДЕО)