ПРВАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СЛОВЕНИЈА РАБОТЕЛА ЗА СИ-ЕН-ЕН И СЕ ЗАЛАГА ЗА КЛИМАТСКАТА АГЕНДА

ПРВАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СЛОВЕНИЈА РАБОТЕЛА ЗА СИ-ЕН-ЕН И СЕ ЗАЛАГА ЗА КЛИМАТСКАТА АГЕНДА

Наташа Мусар стана првата претседателка на Словенија. Наташa Мусар, која интернираше за CNN и BBC, се залага за борба против климатските промени и реформа на…

Види повеќе ПРВАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СЛОВЕНИЈА РАБОТЕЛА ЗА СИ-ЕН-ЕН И СЕ ЗАЛАГА ЗА КЛИМАТСКАТА АГЕНДА
СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ НАВЕДУВА ДЕКА МАСОВНОТО ПОЧИТУВАЊЕ НА „МЕРКИТЕ“ И „ПРОТОКОЛИТЕ“ ЗА ВРЕМЕ НА KOBИД-19 ЌЕ ПОМОГНЕ ЗА СЛИЧНИ ЗАКЛУЧУВАЊА И ЗАТВОРАЊА ПО ДОМА ЗАРАДИ „КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ“

СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ НАВЕДУВА ДЕКА МАСОВНОТО ПОЧИТУВАЊЕ НА „МЕРКИТЕ“ И „ПРОТОКОЛИТЕ“ ЗА ВРЕМЕ НА KOBИД-19 ЌЕ ПОМОГНЕ ЗА СЛИЧНИ ЗАКЛУЧУВАЊА И ЗАТВОРАЊА ПО ДОМА ЗАРАДИ „КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ“

СЕФ (Светскиот Економски Форум) посочи дека заклучувањата за КОВИД -19 создадоа средина во која може да се надмине „недостигот на општествено прифаќање и политички отпор“…

Види повеќе СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ НАВЕДУВА ДЕКА МАСОВНОТО ПОЧИТУВАЊЕ НА „МЕРКИТЕ“ И „ПРОТОКОЛИТЕ“ ЗА ВРЕМЕ НА KOBИД-19 ЌЕ ПОМОГНЕ ЗА СЛИЧНИ ЗАКЛУЧУВАЊА И ЗАТВОРАЊА ПО ДОМА ЗАРАДИ „КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ“
КЛИМАТСКАТА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА НЕ Е ПОДДРЖАНА СО ПОДАТОЦИ И ФАКТИ, ВЕЛАТ ЧЕТВОРИЦА ВОДЕЧКИ ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ

КЛИМАТСКАТА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА НЕ Е ПОДДРЖАНА СО ПОДАТОЦИ И ФАКТИ, ВЕЛАТ ЧЕТВОРИЦА ВОДЕЧКИ ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ

Четворица водечки италијански научници направија преглед на историските климатски трендови и заклучија дека прогласувањето „климатска вонредна состојба“ не е поддржано од податоците. Разгледувајќи ги податоците…

Види повеќе КЛИМАТСКАТА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА НЕ Е ПОДДРЖАНА СО ПОДАТОЦИ И ФАКТИ, ВЕЛАТ ЧЕТВОРИЦА ВОДЕЧКИ ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ
КЛИМАТСКАТА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА НЕ СЕ ЗАСНОВА НА НАУКА, СВЕДОЧИ ПРЕД КОНГРЕСОТ „КЛИМАТСКИОТ ГУРУ“

КЛИМАТСКАТА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА НЕ СЕ ЗАСНОВА НА НАУКА, СВЕДОЧИ ПРЕД КОНГРЕСОТ „КЛИМАТСКИОТ ГУРУ“

Мајкл Шеленбергер, „Херој на животната средина“ според магазинот „Тајм“ и добитник на наградата „Зелена книга“, неделава излезе пред Конгресот на САД за да сведочи по…

Види повеќе КЛИМАТСКАТА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА НЕ СЕ ЗАСНОВА НА НАУКА, СВЕДОЧИ ПРЕД КОНГРЕСОТ „КЛИМАТСКИОТ ГУРУ“
ГЕРМАНИЈА ВРШИ НАЦИОНАЛНО САМОУБИСТВО

ГЕРМАНИЈА ВРШИ НАЦИОНАЛНО САМОУБИСТВО

Елитата опседната со екологија ги жртвуваше енергетската сигурност и снабдувањето со храна пред олтарот на климатската агенда. Автор: Ралф Шоелхамер, доцент по економија и политички…

Види повеќе ГЕРМАНИЈА ВРШИ НАЦИОНАЛНО САМОУБИСТВО
ЗОШТО НИЕДЕН ОД АКТИВИСТИТЕ КОИ ПОВИКУВААТ НА ДЕПОПУЛАЦИЈА НЕ СЕ ЈАВИЛ ДА УМРЕ ПРВ?!

ЗОШТО НИЕДЕН ОД АКТИВИСТИТЕ КОИ ПОВИКУВААТ НА ДЕПОПУЛАЦИЈА НЕ СЕ ЈАВИЛ ДА УМРЕ ПРВ?!

Студија открива дека 0% од нео-либералите кои предупредуваат за пренаселеноста, доброволно се пријавиле да умрат први. Една нова студија откри дека иако голем број нео-либерали…

Види повеќе ЗОШТО НИЕДЕН ОД АКТИВИСТИТЕ КОИ ПОВИКУВААТ НА ДЕПОПУЛАЦИЈА НЕ СЕ ЈАВИЛ ДА УМРЕ ПРВ?!
ЗОШТО АМЕРИКАНСКИТЕ НАФТАШИ ГИ ФИНАНСИРААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ?! ПРИЧИНАТА МОЖЕ ДА ВЕ ИЗНЕНАДИ

ЗОШТО АМЕРИКАНСКИТЕ НАФТАШИ ГИ ФИНАНСИРААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ?! ПРИЧИНАТА МОЖЕ ДА ВЕ ИЗНЕНАДИ

Според медиумските извештаи, наследниците на три американски нафтени династии финансираат климатски активисти и невладини организации кои промовираат протести за климата. Наводно, потомците на нафтените барони…

Види повеќе ЗОШТО АМЕРИКАНСКИТЕ НАФТАШИ ГИ ФИНАНСИРААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ?! ПРИЧИНАТА МОЖЕ ДА ВЕ ИЗНЕНАДИ
АЈДЕ ДА АНАЛИЗИРАМЕ КАКО НÈ ЛАЖАТ ДЕКА ПОСТОИ НЕШТО КАКО КЛИМАТСКА КРИЗА

АЈДЕ ДА АНАЛИЗИРАМЕ КАКО НÈ ЛАЖАТ ДЕКА ПОСТОИ НЕШТО КАКО КЛИМАТСКА КРИЗА

Науката за климата е толку задушена од идеолошка ревност што станува тешко да се најде нормална објективна анализа овие денови. Секој податок што е во…

Види повеќе АЈДЕ ДА АНАЛИЗИРАМЕ КАКО НÈ ЛАЖАТ ДЕКА ПОСТОИ НЕШТО КАКО КЛИМАТСКА КРИЗА
КЛИМАТСКИОТ КУЛТ САКА ДА ЈА ИСКОРИСТИ ЕВРОПСКАТА ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА

КЛИМАТСКИОТ КУЛТ САКА ДА ЈА ИСКОРИСТИ ЕВРОПСКАТА ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА

Климатскиот култ никогаш не спие, и кога ќе видат нации во криза, тие секогаш брзо се обидуваат да ја искористат ситуацијата со погрешно претставување на…

Види повеќе КЛИМАТСКИОТ КУЛТ САКА ДА ЈА ИСКОРИСТИ ЕВРОПСКАТА ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА
ДИКТАТИТЕ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ САМОУНИШТУВАЧКИ - НО И ДЕЛ ОД ПОГОЛЕМА АГЕНДА!

ДИКТАТИТЕ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ САМОУНИШТУВАЧКИ – НО И ДЕЛ ОД ПОГОЛЕМА АГЕНДА!

Долги години очекувавме спроведување на далекусежни и трансформативни ограничувања на индустријата и земјоделството во име на иницијативите за „климатски промени“, „Зелена Агенда“ и сл., а…

Види повеќе ДИКТАТИТЕ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ САМОУНИШТУВАЧКИ – НО И ДЕЛ ОД ПОГОЛЕМА АГЕНДА!