СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ НАВЕДУВА ДЕКА МАСОВНОТО ПОЧИТУВАЊЕ НА „МЕРКИТЕ“ И „ПРОТОКОЛИТЕ“ ЗА ВРЕМЕ НА KOBИД-19 ЌЕ ПОМОГНЕ ЗА СЛИЧНИ ЗАКЛУЧУВАЊА И ЗАТВОРАЊА ПО ДОМА ЗАРАДИ „КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ“

СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ НАВЕДУВА ДЕКА МАСОВНОТО ПОЧИТУВАЊЕ НА „МЕРКИТЕ“ И „ПРОТОКОЛИТЕ“ ЗА ВРЕМЕ НА KOBИД-19 ЌЕ ПОМОГНЕ ЗА СЛИЧНИ ЗАКЛУЧУВАЊА И ЗАТВОРАЊА ПО ДОМА ЗАРАДИ „КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ“

СЕФ (Светскиот Економски Форум) посочи дека заклучувањата за КОВИД -19 создадоа средина во која може да се надмине „недостигот на општествено прифаќање и политички отпор“…

Види повеќе СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ НАВЕДУВА ДЕКА МАСОВНОТО ПОЧИТУВАЊЕ НА „МЕРКИТЕ“ И „ПРОТОКОЛИТЕ“ ЗА ВРЕМЕ НА KOBИД-19 ЌЕ ПОМОГНЕ ЗА СЛИЧНИ ЗАКЛУЧУВАЊА И ЗАТВОРАЊА ПО ДОМА ЗАРАДИ „КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ“
КЛИМАТСКАТА ПОЛИТИКА Е МНОГУ ПОГОЛЕМА ЗАКАНА ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

КЛИМАТСКАТА ПОЛИТИКА Е МНОГУ ПОГОЛЕМА ЗАКАНА ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Автор: Мајк Шедлок од MishTalk.com Се готви глобална финансиска криза. Најлесно е да се бара жртвено јагне во Путин. Најголемиот проблем е политиката, каде и…

Види повеќе КЛИМАТСКАТА ПОЛИТИКА Е МНОГУ ПОГОЛЕМА ЗАКАНА ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ
ЗОШТО АМЕРИКАНСКИТЕ НАФТАШИ ГИ ФИНАНСИРААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ?! ПРИЧИНАТА МОЖЕ ДА ВЕ ИЗНЕНАДИ

ЗОШТО АМЕРИКАНСКИТЕ НАФТАШИ ГИ ФИНАНСИРААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ?! ПРИЧИНАТА МОЖЕ ДА ВЕ ИЗНЕНАДИ

Според медиумските извештаи, наследниците на три американски нафтени династии финансираат климатски активисти и невладини организации кои промовираат протести за климата. Наводно, потомците на нафтените барони…

Види повеќе ЗОШТО АМЕРИКАНСКИТЕ НАФТАШИ ГИ ФИНАНСИРААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ?! ПРИЧИНАТА МОЖЕ ДА ВЕ ИЗНЕНАДИ
АЈДЕ ДА АНАЛИЗИРАМЕ КАКО НÈ ЛАЖАТ ДЕКА ПОСТОИ НЕШТО КАКО КЛИМАТСКА КРИЗА

АЈДЕ ДА АНАЛИЗИРАМЕ КАКО НÈ ЛАЖАТ ДЕКА ПОСТОИ НЕШТО КАКО КЛИМАТСКА КРИЗА

Науката за климата е толку задушена од идеолошка ревност што станува тешко да се најде нормална објективна анализа овие денови. Секој податок што е во…

Види повеќе АЈДЕ ДА АНАЛИЗИРАМЕ КАКО НÈ ЛАЖАТ ДЕКА ПОСТОИ НЕШТО КАКО КЛИМАТСКА КРИЗА
КЛИМАТСКИОТ КУЛТ САКА ДА ЈА ИСКОРИСТИ ЕВРОПСКАТА ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА

КЛИМАТСКИОТ КУЛТ САКА ДА ЈА ИСКОРИСТИ ЕВРОПСКАТА ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА

Климатскиот култ никогаш не спие, и кога ќе видат нации во криза, тие секогаш брзо се обидуваат да ја искористат ситуацијата со погрешно претставување на…

Види повеќе КЛИМАТСКИОТ КУЛТ САКА ДА ЈА ИСКОРИСТИ ЕВРОПСКАТА ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА
ДИКТАТИТЕ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ САМОУНИШТУВАЧКИ - НО И ДЕЛ ОД ПОГОЛЕМА АГЕНДА!

ДИКТАТИТЕ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ САМОУНИШТУВАЧКИ – НО И ДЕЛ ОД ПОГОЛЕМА АГЕНДА!

Долги години очекувавме спроведување на далекусежни и трансформативни ограничувања на индустријата и земјоделството во име на иницијативите за „климатски промени“, „Зелена Агенда“ и сл., а…

Види повеќе ДИКТАТИТЕ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ САМОУНИШТУВАЧКИ – НО И ДЕЛ ОД ПОГОЛЕМА АГЕНДА!