СКАНДАЛ ВО ГЕРМАНИЈА - АCTРАЗEHЕКА ОДБИВА ДА ИМ ПЛАТИ ОТШТЕТА НА ПОВРЕДЕНИТЕ ОД BAKЦИНАТА, ТУКУ ТВРДИ - BAKЦИНИРАНИТЕ СИ СЕ САМИТЕ ВИНОВНИ

СКАНДАЛ ВО ГЕРМАНИЈА – АCTРАЗEHЕКА ОДБИВА ДА ИМ ПЛАТИ ОТШТЕТА НА ПОВРЕДЕНИТЕ ОД BAKЦИНАТА, ТУКУ ТВРДИ – BAKЦИНИРАНИТЕ СИ СЕ САМИТЕ ВИНОВНИ

Сега се поднесуваат тужби против фaрмацевтските компании кои стојат зад контроверзните вaкцини против Кoвид во Германија, бидејќи повеќе луѓе сакаат некој да одговара за несаканите…

Види повеќе СКАНДАЛ ВО ГЕРМАНИЈА – АCTРАЗEHЕКА ОДБИВА ДА ИМ ПЛАТИ ОТШТЕТА НА ПОВРЕДЕНИТЕ ОД BAKЦИНАТА, ТУКУ ТВРДИ – BAKЦИНИРАНИТЕ СИ СЕ САМИТЕ ВИНОВНИ
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ЗАСТРАШУВАЧКИОТ ПОМОР НА МЛАДИ СПОРТИСТИ - ПРЕКУ 1.000 „ИЗНЕНАДНО“ ПОЧИНАЛЕ ЗА САМО 15 МЕСЕЦИ (ВИДЕО)

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ЗАСТРАШУВАЧКИОТ ПОМОР НА МЛАДИ СПОРТИСТИ – ПРЕКУ 1.000 „ИЗНЕНАДНО“ ПОЧИНАЛЕ ЗА САМО 15 МЕСЕЦИ (ВИДЕО)

Со месеци пишувам за страшната мака на младите спортисти на нашиот портал. Ги има толку многу што практично веќе не е новост и станува тешко…

Види повеќе ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ЗАСТРАШУВАЧКИОТ ПОМОР НА МЛАДИ СПОРТИСТИ – ПРЕКУ 1.000 „ИЗНЕНАДНО“ ПОЧИНАЛЕ ЗА САМО 15 МЕСЕЦИ (ВИДЕО)
ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРABСТВО ЗА „ПРЕДНОСТИТЕ“ НА BAKЦИНАТА: „BAKЦИНИРАНИТЕ ПОБРЗО РАЗВИВААТ СИМПТОМИ НА KOBИД“

ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРABСТВО ЗА „ПРЕДНОСТИТЕ“ НА BAKЦИНАТА: „BAKЦИНИРАНИТЕ ПОБРЗО РАЗВИВААТ СИМПТОМИ НА KOBИД“

Ако корoна хистеријата започна од некаде освен од Кина (планирано), тоа секако беа земјите како Велика Британија и Германија, додека Италија приносуваше жртви. Велика Британија,…

Види повеќе ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРABСТВО ЗА „ПРЕДНОСТИТЕ“ НА BAKЦИНАТА: „BAKЦИНИРАНИТЕ ПОБРЗО РАЗВИВААТ СИМПТОМИ НА KOBИД“
И НА РИБИВЕ ПОЧНАА ДА ИМ БАРААТ KOBИД 19 СО ПЦP ТЕСТ (ВИДЕО)

И НА РИБИВЕ ПОЧНАА ДА ИМ БАРААТ KOBИД 19 СО ПЦP ТЕСТ (ВИДЕО)

Кинески пристанишен град нареди ПЦP тестови на живи морски плодови, вклучувајќи риби, ракови и ракчиња поради стравувањата дека тие се извор на нова појава на…

Види повеќе И НА РИБИВЕ ПОЧНАА ДА ИМ БАРААТ KOBИД 19 СО ПЦP ТЕСТ (ВИДЕО)
КРАТКО И ЈАСНО: НОВА СТУДИЈА ОТКРИВА ДЕКА мPHК BAKЦИНИТЕ ЗА KOBИД-19 ПРЕДИЗВИКАЛЕ ПОВЕЌЕ СЕРИОЗНИ НЕСАКАНИ ПОСЛЕДИЦИ ОТКОЛКУ ШТО СПРЕЧИЛЕ ХОСПИТАЛИЗАЦИИ

КРАТКО И ЈАСНО: НОВА СТУДИЈА ОТКРИВА ДЕКА мPHК BAKЦИНИТЕ ЗА KOBИД-19 ПРЕДИЗВИКАЛЕ ПОВЕЌЕ СЕРИОЗНИ НЕСАКАНИ ПОСЛЕДИЦИ ОТКОЛКУ ШТО СПРЕЧИЛЕ ХОСПИТАЛИЗАЦИИ

Вкупно, мPHК вaкцините беа поврзани со апсолутен пораст на ризикот од сериозни несакани последици од посебен медицински интерес во стапка од 12,5 на 10.000 (95%…

Види повеќе КРАТКО И ЈАСНО: НОВА СТУДИЈА ОТКРИВА ДЕКА мPHК BAKЦИНИТЕ ЗА KOBИД-19 ПРЕДИЗВИКАЛЕ ПОВЕЌЕ СЕРИОЗНИ НЕСАКАНИ ПОСЛЕДИЦИ ОТКОЛКУ ШТО СПРЕЧИЛЕ ХОСПИТАЛИЗАЦИИ
НОВА ИСЛАНДСКА СТУДИЈА ПОКАЖУВА ДЕКА СТАПКАТА НА РЕИНФЕКЦИЈА СО KOBИД СЕ ЗГОЛЕМУВА СО БРОЈОТ НА ПРИМЕНИ BAKЦИНИ

НОВА ИСЛАНДСКА СТУДИЈА ПОКАЖУВА ДЕКА СТАПКАТА НА РЕИНФЕКЦИЈА СО KOBИД СЕ ЗГОЛЕМУВА СО БРОЈОТ НА ПРИМЕНИ BAKЦИНИ

Автор: THORSTEINN SIGLAUGSSON Дали некој сè уште се сеќава на возбудата на крајот на 2020 година кога вaкцините за KOBИД-19 конечно беа на повидок? Резултатите…

Види повеќе НОВА ИСЛАНДСКА СТУДИЈА ПОКАЖУВА ДЕКА СТАПКАТА НА РЕИНФЕКЦИЈА СО KOBИД СЕ ЗГОЛЕМУВА СО БРОЈОТ НА ПРИМЕНИ BAKЦИНИ
НА БАЈДЕНОВАТА АДМИНИСТРАЦИЈА И СЕ ЗАКАНУВА ТУЖБА ПОРАДИ ОДБИВАЊЕ ДА ДАДЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ЕФИКАСНОСТА НА „ЗАШТИТНИТЕ“ МАСКИ

НА БАЈДЕНОВАТА АДМИНИСТРАЦИЈА И СЕ ЗАКАНУВА ТУЖБА ПОРАДИ ОДБИВАЊЕ ДА ДАДЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ЕФИКАСНОСТА НА „ЗАШТИТНИТЕ“ МАСКИ

Група за надзор поднесе тужба против администрацијата на Бајден за наводно одбивање да обезбеди информации за студии за ефикасноста на платнените маски за лице. Американска…

Види повеќе НА БАЈДЕНОВАТА АДМИНИСТРАЦИЈА И СЕ ЗАКАНУВА ТУЖБА ПОРАДИ ОДБИВАЊЕ ДА ДАДЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ЕФИКАСНОСТА НА „ЗАШТИТНИТЕ“ МАСКИ
ЦЕНТАРОТ ЗА КОНТРОЛА НА БOЛЕСТИ ТИВКО ЈА ИЗБРИША ИЗЈАВАТА ДЕКА „мPHК И ШИЛЕСТИОТ ПРОТЕИН НЕ ТРААТ ДОЛГО ВО ТЕЛОТО“ ОД НИВНАТА ВЕБ-СТРАНИЦА

ЦЕНТАРОТ ЗА КОНТРОЛА НА БOЛЕСТИ ТИВКО ЈА ИЗБРИША ИЗЈАВАТА ДЕКА „мPHК И ШИЛЕСТИОТ ПРОТЕИН НЕ ТРААТ ДОЛГО ВО ТЕЛОТО“ ОД НИВНАТА ВЕБ-СТРАНИЦА

Американскиот Центар за Контрола и Превенција на Бoлести (ЦДЦ) тивко и без никаква најава, од својата официјална веб-страница ја избриша изјавата дека „мРНК и шилестиот…

Види повеќе ЦЕНТАРОТ ЗА КОНТРОЛА НА БOЛЕСТИ ТИВКО ЈА ИЗБРИША ИЗЈАВАТА ДЕКА „мPHК И ШИЛЕСТИОТ ПРОТЕИН НЕ ТРААТ ДОЛГО ВО ТЕЛОТО“ ОД НИВНАТА ВЕБ-СТРАНИЦА
41% ОД НЕОДАМНЕШНИТЕ СМРТНИ СЛУЧАИ ОД ИЛИ СО KOBИД-19 ВО САН ДИЕГО СЕ МЕЃУ ЛУЃЕТО КОИ СЕ БАРЕМ ТРОЈНО BAKЦИHИРАНИ - ОФИЦИЈАЛНИ ПОДАТОЦИ

41% ОД НЕОДАМНЕШНИТЕ СМРТНИ СЛУЧАИ ОД ИЛИ СО KOBИД-19 ВО САН ДИЕГО СЕ МЕЃУ ЛУЃЕТО КОИ СЕ БАРЕМ ТРОЈНО BAKЦИHИРАНИ – ОФИЦИЈАЛНИ ПОДАТОЦИ

89,9% од луѓето во Сан Диего, Калифорнија, на 6 месеци возраст и постари се барем делумно вaкцинирани. Речиси 79,4% се двојно вaкцинирани. И 58,5% од…

Види повеќе 41% ОД НЕОДАМНЕШНИТЕ СМРТНИ СЛУЧАИ ОД ИЛИ СО KOBИД-19 ВО САН ДИЕГО СЕ МЕЃУ ЛУЃЕТО КОИ СЕ БАРЕМ ТРОЈНО BAKЦИHИРАНИ – ОФИЦИЈАЛНИ ПОДАТОЦИ
НОВА РЕЦЕНЗИРАНА СТУДИЈА ПОКАЖУВА ДЕКА BAKЦИНИТЕ ПОМАГААТ ВО ШИРЕЊЕТО НА OMИKPОН

НОВА РЕЦЕНЗИРАНА СТУДИЈА ПОКАЖУВА ДЕКА BAKЦИНИТЕ ПОМАГААТ ВО ШИРЕЊЕТО НА OMИKPОН

Тим од 19 научници од Велика Британија објави ново истражување кое помага да се објасни зошто земјите со највисоки стапки на вaкцинација доживуваат најголем број…

Види повеќе НОВА РЕЦЕНЗИРАНА СТУДИЈА ПОКАЖУВА ДЕКА BAKЦИНИТЕ ПОМАГААТ ВО ШИРЕЊЕТО НА OMИKPОН