РУСИЈА НОСИ ЗАКОН: ЗАБРАНА НА ЛГБТ ПРОПАГАНДАТА И ПОТТИКНУВАЊЕТО НА ПРОМЕНА НА ПОЛОТ

РУСИЈА НОСИ ЗАКОН: ЗАБРАНА НА ЛГБТ ПРОПАГАНДАТА И ПОТТИКНУВАЊЕТО НА ПРОМЕНА НА ПОЛОТ

Претседателот на Државната дума на Русија (долниот дом на парламентот), Вјачеслав Володин најави усвојување на закон за целосна забрана на пропагандата на „нетрадиционални сексуални односи“.…

Види повеќе РУСИЈА НОСИ ЗАКОН: ЗАБРАНА НА ЛГБТ ПРОПАГАНДАТА И ПОТТИКНУВАЊЕТО НА ПРОМЕНА НА ПОЛОТ