ПУТИН НАРЕДИ МОБИЛИЗАЦИЈА: „АКО ТРЕБА ЌЕ УПОТРЕБИМЕ И НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ! ОВА НЕ Е БЛЕФ!“

ПУТИН НАРЕДИ МОБИЛИЗАЦИЈА: „АКО ТРЕБА ЌЕ УПОТРЕБИМЕ И НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ! ОВА НЕ Е БЛЕФ!“

Мерката ќе важи за припадниците на резервните сили и за оние со воено искуство. Рускиот претседател Владимир Путин најави делумна воена мобилизација за време на…

Види повеќе ПУТИН НАРЕДИ МОБИЛИЗАЦИЈА: „АКО ТРЕБА ЌЕ УПОТРЕБИМЕ И НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ! ОВА НЕ Е БЛЕФ!“