ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ПРВАТА СЛИКА ОД ЦРНА ДУПКА ВО НАШАТА ГАЛАКСИЈА (ФОТО)

ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ПРВАТА СЛИКА ОД ЦРНА ДУПКА ВО НАШАТА ГАЛАКСИЈА (ФОТО)

Огромната црна дупка што живее во центарот на нашата галаксија, позната како „Sagittarius A*“ – Стрелец А*, црната дупка е поголема четири милиони пати од…

Види повеќе ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ПРВАТА СЛИКА ОД ЦРНА ДУПКА ВО НАШАТА ГАЛАКСИЈА (ФОТО)