РУСИЈА И КИНА ЌЕ СОЗДАДАТ СИСТЕМ ЗА ПЛАЌАЊЕ БЕЗ КОРИСТЕЊЕ НА SWIFT

РУСИЈА И КИНА ЌЕ СОЗДАДАТ СИСТЕМ ЗА ПЛАЌАЊЕ БЕЗ КОРИСТЕЊЕ НА SWIFT

Русија и Кина работат на реципрочно отворање на сметки на компании за да избегнат користење на SWIFT, изјави во вторникот рускиот вицепремиер Александар Новак. Тој…

Види повеќе РУСИЈА И КИНА ЌЕ СОЗДАДАТ СИСТЕМ ЗА ПЛАЌАЊЕ БЕЗ КОРИСТЕЊЕ НА SWIFT
ЗОШТО РУСКАТА ГЕОПОЛИТИЧКА ПОЛОЖБА НИКОГАШ НЕ БИЛА ПОДОБРА?!

ЗОШТО ГЕОПОЛИТИЧКАТА ПОЛОЖБА НА РУСИЈА НИКОГАШ НЕ БИЛА ПОДОБРА?!

Еден од најголемите геополитички настани во последните двесте години се случува во моментов и поминува речиси целосно незабележано. Не, не зборувам за можноста Кина да…

Види повеќе ЗОШТО ГЕОПОЛИТИЧКАТА ПОЛОЖБА НА РУСИЈА НИКОГАШ НЕ БИЛА ПОДОБРА?!
КОГА ЌЕ КАЖЕЛ МЕЃУНАРОДНА ЗАЕДНИЦА, ЗАПАДОТ ВСУШНОСТ МИСЛЕЛ НА ОВАА ОСМИНКА (ФОТО)

КОГА ЌЕ КАЖЕЛ МЕЃУНАРОДНА ЗАЕДНИЦА, ЗАПАДОТ ВСУШНОСТ МИСЛЕЛ НА ОВАА ОСМИНКА (ФОТО)

Само 15% од светското население живее во земји кои ги поддржаа санкциите против Русија. „Само мнозинството ја претставува меѓународната заедница“, нагласи портпаролот на кинеското Министерство…

Види повеќе КОГА ЌЕ КАЖЕЛ МЕЃУНАРОДНА ЗАЕДНИЦА, ЗАПАДОТ ВСУШНОСТ МИСЛЕЛ НА ОВАА ОСМИНКА (ФОТО)