РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА: ЈА РАЗГЛЕДУВАМЕ МОЖНОСТА АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА МЕЃУНАРОДЕН РАЗВОЈ (УСАИД) ДА Е ВМЕШАНА ВО ПОЈАВАТА НА НОВИОТ КОPOHAВИРУС

РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА: ЈА РАЗГЛЕДУВАМЕ МОЖНОСТА АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА МЕЃУНАРОДЕН РАЗВОЈ (УСАИД) ДА Е ВМЕШАНА ВО ПОЈАВАТА НА НОВИОТ КОPOHAВИРУС

Од 2009 година, УСАИД ја финансира програмата „Предикт“ за проучување на новите кoронавируси, фатени се лилјаци носители на овие вируcи, а еден од изведувачите беше…

Види повеќе РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА: ЈА РАЗГЛЕДУВАМЕ МОЖНОСТА АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА МЕЃУНАРОДЕН РАЗВОЈ (УСАИД) ДА Е ВМЕШАНА ВО ПОЈАВАТА НА НОВИОТ КОPOHAВИРУС