РУСИЈА: ЌЕ ГИ РАСПОРЕДИМЕ РАКЕТИТЕ „САТАНА 2“

РУСИЈА: ЌЕ ГИ РАСПОРЕДИМЕ РАКЕТИТЕ „САТАНА 2“

Русија објави дека до есен планира да ги распореди своите нови интерконтинентални балистички ракети „Сармат”, или на Западот познати како „Сатана 2“, способни за нуклеарни…

Види повеќе РУСИЈА: ЌЕ ГИ РАСПОРЕДИМЕ РАКЕТИТЕ „САТАНА 2“