НОВА ВСЕЛЕНСКА ВЕЛЕСИЛА - КИНЕСКАТА КОМЕРЦИЈАЛНА РАКЕТА CERES-1 Y3 ЛАНСИРА ТРИ САТЕЛИТИ ВО ОРБИТАТА НА ЗЕМЈАТА

НОВА ВСЕЛЕНСКА ВЕЛЕСИЛА – ЕВЕ КОЛКУ САТЕЛИТИ ЛАНСИРАШЕ КИНЕСКАТА КОМЕРЦИЈАЛНА РАКЕТА CERES-1 Y3 ВО ЕДНО ПОЛЕТУВАЊЕ

Кина во вторникот ја лансираше својата ракета-носач CERES-1 Y3 од центарот за лансирање на сателити Jiuquan во северозападна Кина. Ракетата полетала во 12:11 часот. (Време…

Види повеќе НОВА ВСЕЛЕНСКА ВЕЛЕСИЛА – ЕВЕ КОЛКУ САТЕЛИТИ ЛАНСИРАШЕ КИНЕСКАТА КОМЕРЦИЈАЛНА РАКЕТА CERES-1 Y3 ВО ЕДНО ПОЛЕТУВАЊЕ