ПРВАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СЛОВЕНИЈА РАБОТЕЛА ЗА СИ-ЕН-ЕН И СЕ ЗАЛАГА ЗА КЛИМАТСКАТА АГЕНДА

ПРВАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СЛОВЕНИЈА РАБОТЕЛА ЗА СИ-ЕН-ЕН И СЕ ЗАЛАГА ЗА КЛИМАТСКАТА АГЕНДА

Наташа Мусар стана првата претседателка на Словенија. Наташa Мусар, која интернираше за CNN и BBC, се залага за борба против климатските промени и реформа на…

Види повеќе ПРВАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СЛОВЕНИЈА РАБОТЕЛА ЗА СИ-ЕН-ЕН И СЕ ЗАЛАГА ЗА КЛИМАТСКАТА АГЕНДА
ЛГБТ ПУШТА КОРЕНИ НА БАЛКАНОТ: СЛОВЕНИЈА ГИ ЛЕГАЛИЗИРАШЕ ИСТОПОЛОВИТЕ БРАКОВИ! КАКО НИЕ ДА СЕ СПРОТИВСТАВИМЕ?!

ЛГБТ ПУШТА КОРЕНИ НА БАЛКАНОТ: СЛОВЕНИЈА ГИ ЛЕГАЛИЗИРАШЕ ИСТОПОЛОВИТЕ БРАКОВИ! КАКО НИЕ ДА СЕ СПРОТИВСТАВИМЕ?!

Словенечките граѓани ги отфрлија истополовите бракови на три различни национални референдуми, но највисокиот суд во земјата го принуди парламентот да го промени законот. Словенечкиот парламент усвои…

Види повеќе ЛГБТ ПУШТА КОРЕНИ НА БАЛКАНОТ: СЛОВЕНИЈА ГИ ЛЕГАЛИЗИРАШЕ ИСТОПОЛОВИТЕ БРАКОВИ! КАКО НИЕ ДА СЕ СПРОТИВСТАВИМЕ?!