НАЈНОВА ВЕСТ: ТУРЦИЈА СТАВА ВЕТО НА ПРИЕМОТ НА ШВЕДСКА И ФИНСКА ВО НАТО?!

НАЈНОВА ВЕСТ: ТУРЦИЈА СТАВА ВЕТО НА ПРИЕМОТ НА ШВЕДСКА И ФИНСКА ВО НАТО?!

Според западните и источните медиуми, а како што претходно најави најтесниот круг на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, влезот на Шведска и Финска во НАТО…

Види повеќе НАЈНОВА ВЕСТ: ТУРЦИЈА СТАВА ВЕТО НА ПРИЕМОТ НА ШВЕДСКА И ФИНСКА ВО НАТО?!