ДУРИ И АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ ЈА ОБВИНИ УКРАИНА: ГО КРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО И ГИ ЗАГРОЗУВА ЦИВИЛИТЕ

ДУРИ И АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ ЈА ОБВИНИ УКРАИНА: ГО КРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО И ГИ ЗАГРОЗУВА ЦИВИЛИТЕ

Украинските сили го прекршуваат меѓународното право и ги загрозуваат цивилите со поставување бази во станбени области; вклучувајќи училишта и болници, соопшти во четвртокот организацијата за…

Види повеќе ДУРИ И АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШНЕЛ ЈА ОБВИНИ УКРАИНА: ГО КРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО И ГИ ЗАГРОЗУВА ЦИВИЛИТЕ