ЛАВРОВ ЗА 75-ГОДИШНИНАТА ОД АТОМСКОТО БОМБАРДИРАЊЕ НА ХИРОШИМА: „ТЕШКО Е ДА СЕ РАЗБЕРЕ ШТО ГИ ВОДЕЛО ОНИЕ КОИ ИЗВРШИЛЕ ТАКОВ НЕЧОВЕЧКИ ЧИН“

ЛАВРОВ ЗА 75-ГОДИШНИНАТА ОД АТОМСКОТО БОМБАРДИРАЊЕ НА ХИРОШИМА: „ТЕШКО Е ДА СЕ РАЗБЕРЕ ШТО ГИ ВОДЕЛО ОНИЕ КОИ ИЗВРШИЛЕ ТАКОВ НЕЧОВЕЧКИ ЧИН“

Иако оваа година одбележувањето на првиот и единствен геноцид врз цивилите направен со употреба за оружје за масовно уништување поминува во сенка на случувањата во…

Види повеќе ЛАВРОВ ЗА 75-ГОДИШНИНАТА ОД АТОМСКОТО БОМБАРДИРАЊЕ НА ХИРОШИМА: „ТЕШКО Е ДА СЕ РАЗБЕРЕ ШТО ГИ ВОДЕЛО ОНИЕ КОИ ИЗВРШИЛЕ ТАКОВ НЕЧОВЕЧКИ ЧИН“