ШВЕДСКА ЈА УКИНА ПРЕПОРАКАТА ЗА BAKЦИНАЦИЈА ПРОТИВ KOBИД-19 ЗА ДЕЦА ПОД 18 ГОДИНИ

ШВЕДСКА ЈА УКИНА ПРЕПОРАКАТА ЗА BAKЦИНАЦИЈА ПРОТИВ KOBИД-19 ЗА ДЕЦА ПОД 18 ГОДИНИ

За време на пaндемијата, малку деца и млади луѓе сериозно се разболеа од Кoвид-19. Тековното знаење и епидемиологијата покажуваат дека варијантите на вирусот за СAPС-КоВ-2…

Види повеќе ШВЕДСКА ЈА УКИНА ПРЕПОРАКАТА ЗА BAKЦИНАЦИЈА ПРОТИВ KOBИД-19 ЗА ДЕЦА ПОД 18 ГОДИНИ
УШТЕ ЕДНА ЗЕМЈА ЗЕМАНА „ЗА ПРИМЕР“, СИНГАПУР, СЕГА ИМА ИСТ ВИШОК СМРТНОСТ КАКО ШВЕДСКА!

УШТЕ ЕДНА ЗЕМЈА ЗЕМАНА „ЗА ПРИМЕР“, СИНГАПУР, СЕГА ИМА ИСТ ВИШОК СМРТНОСТ КАКО ШВЕДСКА!

Неодамна објавивме дека Јужна Кореја, давана како пример за успехот на *мерките* и *протоколите*, достигна исто ниво на прекумерна смртност како Шведска. И покрај одржувањето…

Види повеќе УШТЕ ЕДНА ЗЕМЈА ЗЕМАНА „ЗА ПРИМЕР“, СИНГАПУР, СЕГА ИМА ИСТ ВИШОК СМРТНОСТ КАКО ШВЕДСКА!
ВИШОКОТ НА СМРТНОСТ ВО ШВЕДСКА И ДАНСКА БЕШЕ ИСТ ЗА ВРЕМЕ НА ПAHДЕМИЈАТА И ПОКРАЈ ТОА ШТО ШВЕДСКА ОДБИ ЗАКЛУЧУВАЊА И ДРУГИ ДРАКОНСКИ МЕРКИ

ВИШОКОТ НА СМРТНОСТ ВО ШВЕДСКА И ДАНСКА БЕШЕ ИСТ ЗА ВРЕМЕ НА ПAHДЕМИЈАТА И ПОКРАЈ ТОА ШТО ШВЕДСКА ОДБИ ЗАКЛУЧУВАЊА И ДРУГИ ДРАКОНСКИ МЕРКИ

За време на пaндемијата на KOBИД-19, Данска и Шведска одбраа многу различни пристапи. Додека Данска воведе задолжителни маски, затвораше училишта и постојано затвораше таканаречени „несуштински“…

Види повеќе ВИШОКОТ НА СМРТНОСТ ВО ШВЕДСКА И ДАНСКА БЕШЕ ИСТ ЗА ВРЕМЕ НА ПAHДЕМИЈАТА И ПОКРАЈ ТОА ШТО ШВЕДСКА ОДБИ ЗАКЛУЧУВАЊА И ДРУГИ ДРАКОНСКИ МЕРКИ