МЕДИЦИНСКИ ВЕСНИК ЊУ ИНГЛАНД: „НЕBAKЦИНИРАНИТЕ ПАЦИЕНТИ СО KOBИД СЕ ЗАРАЗНИ ПОМАЛКУ ВРЕМЕ ОД ОНИЕ ШТО СЕ BAKЦИНИРАНИ ИЛИ БУCТАНИ“

МЕДИЦИНСКИ ВЕСНИК ЊУ ИНГЛАНД: „НЕBAKЦИНИРАНИТЕ ПАЦИЕНТИ СО KOBИД СЕ ЗАРАЗНИ ПОМАЛКУ ВРЕМЕ ОД ОНИЕ ШТО СЕ BAKЦИНИРАНИ ИЛИ БУCТАНИ“

Студијата објавена во New England Journal of Medicine покажа дека луѓето вaкцинирани против КOВИД-19 останале заразни со вирусот подолг временски период од нивните невaкцинирани „колеги“.…

Види повеќе МЕДИЦИНСКИ ВЕСНИК ЊУ ИНГЛАНД: „НЕBAKЦИНИРАНИТЕ ПАЦИЕНТИ СО KOBИД СЕ ЗАРАЗНИ ПОМАЛКУ ВРЕМЕ ОД ОНИЕ ШТО СЕ BAKЦИНИРАНИ ИЛИ БУCТАНИ“