ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА ЛИЦА ОД УКРАИНА КОИ ПОБАРАЛЕ СТАТУС НА БЕГАЛЕЦ, ВЛЕГЛЕ 1.924 УКРАИНСКИ ДРЖАВЈАНИ

ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА ЛИЦА ОД УКРАИНА КОИ ПОБАРАЛЕ СТАТУС НА БЕГАЛЕЦ, ВЛЕГЛЕ 1.924 УКРАИНСКИ ДРЖАВЈАНИ

Од почетокот на руско-украинскиот конфликт, па досега, според информациите на МВР, во земјава влегле 1.924 украински државјани, а на излез од државата во овој период…

Види повеќе ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА ЛИЦА ОД УКРАИНА КОИ ПОБАРАЛЕ СТАТУС НА БЕГАЛЕЦ, ВЛЕГЛЕ 1.924 УКРАИНСКИ ДРЖАВЈАНИ
ШТО ЌЕ БИДЕ СО УКРАИНА ПОСЛЕ ВОЈНАТА? ЗЕМЈАТА ТРПИ НЕШТО МНОГУ ПОЛОШО ОД БОМБАРДИРАЊЕТО - ОВАА ПОСЛЕДИЦА ЌЕ ЈА ОСТАВИ ЗЕМЈАТА РАСПАРЧЕНА

ШТО ЌЕ БИДЕ СО УКРАИНА ПОСЛЕ ВОЈНАТА? ЗЕМЈАТА ТРПИ НЕШТО МНОГУ ПОЛОШО ОД БОМБАРДИРАЊЕТО – ОВАА ПОСЛЕДИЦА ЌЕ ЈА ОСТАВИ ЗЕМЈАТА РАСПАРЧЕНА

Едно од сценаријата е војната во Украина да стане долготраен судир. Додека руската инвазија на Украина се приближува до завршувањето на првиот месец на траење,…

Види повеќе ШТО ЌЕ БИДЕ СО УКРАИНА ПОСЛЕ ВОЈНАТА? ЗЕМЈАТА ТРПИ НЕШТО МНОГУ ПОЛОШО ОД БОМБАРДИРАЊЕТО – ОВАА ПОСЛЕДИЦА ЌЕ ЈА ОСТАВИ ЗЕМЈАТА РАСПАРЧЕНА
ЕГЗОДУС: КОЛКАВ Е БРОЈОТ НА УКРАИНСКИ БЕГАЛЦИ ВО ГЕРМАНИЈА?!

ЕГЗОДУС: КОЛКАВ Е БРОЈОТ НА УКРАИНСКИ БЕГАЛЦИ ВО ГЕРМАНИЈА?!

Повеќе од 187.000 бегалци кои бегаат од војната во Украина пристигнале во Германија по руската инвазија на Украина пред три недели, соопшти германското Министерство за внатрешни работи. Германската полиција…

Види повеќе ЕГЗОДУС: КОЛКАВ Е БРОЈОТ НА УКРАИНСКИ БЕГАЛЦИ ВО ГЕРМАНИЈА?!
украина бегалци македонија

Мал број Украинци спасот од војната го побараа во Македонија

Засега нема точен податок колку луѓе од Украина спасот од војната го побарале во Македонија. Проценките се дека таа бројка се движи од 200 до…

Види повеќе Мал број Украинци спасот од војната го побараа во Македонија