bubonska cuma

ЧЕТВРТО НИВО НА ТРЕВОГА ВО КИНА: ОТКРИЕНА БУБОНСКА ЧУМА

Во автономниот регион на северозападна Кина е откриен случај на бубонска чума, позната и како Црна смрт, Ningxi Hui, поради што е издадено четвртото ниво…

Види повеќе ЧЕТВРТО НИВО НА ТРЕВОГА ВО КИНА: ОТКРИЕНА БУБОНСКА ЧУМА