mmf

ММФ: ВОЈНАТА ВО УКРАИНА ЌЕ ДОВЕДЕ ДО ЗАБАВУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ РАСТ

Војната во Украина ќе придонесе за забавување на економскиот раст во светот, но нема да предизвика глобална рецесија, изјави директорката на Меѓународниот монетарен фонд, Кристалина…

Види повеќе ММФ: ВОЈНАТА ВО УКРАИНА ЌЕ ДОВЕДЕ ДО ЗАБАВУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ РАСТ