fejsbuk novosti

ФЕЈСБУК ГИ ОТСТРАНУВА ОПЦИИТЕ ЗА СПОДЕЛУВАЊЕ ВЕРСКИ И ПОЛИТИЧКИ ОПРЕДЕЛУВАЊА КАКО И СЕКСУАЛНАТА ОРИЕНТАЦИЈА

Фејсбук ќе ја отстрани опцијата корисниците да ги споделуваат своите верски и политички определби, како и нивната сексуална ориентација на нивниот профил, промена која ќе…

Види повеќе ФЕЈСБУК ГИ ОТСТРАНУВА ОПЦИИТЕ ЗА СПОДЕЛУВАЊЕ ВЕРСКИ И ПОЛИТИЧКИ ОПРЕДЕЛУВАЊА КАКО И СЕКСУАЛНАТА ОРИЕНТАЦИЈА
cenzura klimatski promeni

ФЕЈСБУК ЛАНСИРА НОВИ АЛАТКИ ЗА БОРБА ПРОТИВ „ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ“ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Алатките ќе промовираат „авторитативни информации за климата“ и „проверка на факти“ за „дезинформации за климата“. Најголемата светска социјална мрежа, Фејсбук, објави дека планира да го…

Види повеќе ФЕЈСБУК ЛАНСИРА НОВИ АЛАТКИ ЗА БОРБА ПРОТИВ „ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ“ ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ
fejsbuk instagram

ЛУДИЛО! ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ ЌЕ ДОЗВОЛАТ ПОВИКУВАЊЕ НА CMPТ ЗА РУСИТЕ И ПУТИН

Мета платформата ќе им овозможи на корисниците на Фејсбук и Инстаграм во некои земји да повикуваат на насилство против Русите и руските војници во контекст…

Види повеќе ЛУДИЛО! ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ ЌЕ ДОЗВОЛАТ ПОВИКУВАЊЕ НА CMPТ ЗА РУСИТЕ И ПУТИН