СМРТОНОСЕН ЕКСПЕРИМЕНТ: ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА СОЗДАЛА ПОВЕЌЕ ОД 40.000 ХЕМИСКИ ОРУЖЈА ЗА ПОМАЛКУ ОД 6 ЧАСА

На вештачката интелигенција за развој на лекови и беа потребни само шест часа за да дојде до 40.000 потенцијално смртоносни хемиски оружја, покажа новото истражување.…

Види повеќе СМРТОНОСЕН ЕКСПЕРИМЕНТ: ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА СОЗДАЛА ПОВЕЌЕ ОД 40.000 ХЕМИСКИ ОРУЖЈА ЗА ПОМАЛКУ ОД 6 ЧАСА