zakon za rodova ednakvost vo skotska

16-ГОДИШНИЦИТЕ МОЖАТ ДА ГО МЕНУВААТ ПОЛОТ АКО САКААТ НА СЕКОИ 3 МЕСЕЦИ – ШКОТСКАТА ВЛАДА ГО ПРОТУРКА „РОДОВИОТ“ ЗАКОН

Шкотската влада успешно го протурка новиот закон за таканаречена родова еднаквост, што доведе до оставка на министерот за безбедност. Предлог-законот беше поднесен од Шкотската национална…

Види повеќе 16-ГОДИШНИЦИТЕ МОЖАТ ДА ГО МЕНУВААТ ПОЛОТ АКО САКААТ НА СЕКОИ 3 МЕСЕЦИ – ШКОТСКАТА ВЛАДА ГО ПРОТУРКА „РОДОВИОТ“ ЗАКОН