НЕЛИ НЕМА НАЦИЗАМ?! УКРАИНА ПОДГОТВУВА ЗАКОН: ЌЕ ЈА ЗАБРАНУВА МОСКОВСКАТА ПАТРИЈАРШИЈА

НЕЛИ НЕМА НАЦИЗАМ?! УКРАИНА ПОДГОТВУВА ЗАКОН: ЌЕ ЈА ЗАБРАНУВА МОСКОВСКАТА ПАТРИЈАРШИЈА

Врховната рада на Украина регистрираше предлог-закон за забрана на Московската патријаршија во Украина. Доколку нацрт-законот биде усвоен, целиот имот на Московската патријаршија и нејзиното раководство…

Види повеќе НЕЛИ НЕМА НАЦИЗАМ?! УКРАИНА ПОДГОТВУВА ЗАКОН: ЌЕ ЈА ЗАБРАНУВА МОСКОВСКАТА ПАТРИЈАРШИЈА