РАСКОЛ ВО АЛИЈАНСАТА?! НОРВЕШКА ГО ОДБИ НАТО ЗА РАСПОРЕДУВАЊЕ ТРУПИ НА НЕЈЗИНА ТЕРИТОРИЈА

РАСКОЛ ВО АЛИЈАНСАТА?! НОРВЕШКА ГО ОДБИ НАТО ЗА РАСПОРЕДУВАЊЕ ТРУПИ НА НЕЈЗИНА ТЕРИТОРИЈА

Норвешкиот премиер Јонас Гар Сторе изјави дека Норвешка се воздржува од поставување странски воени сили на своја територија за време на мир. Откако НАТО одлучи…

Види повеќе РАСКОЛ ВО АЛИЈАНСАТА?! НОРВЕШКА ГО ОДБИ НАТО ЗА РАСПОРЕДУВАЊЕ ТРУПИ НА НЕЈЗИНА ТЕРИТОРИЈА