turcija nato

ОТКАКО ЗЕЛЕНСКИ ПОДНЕСЕ БАРАЊЕ ЗА ЗАБРЗАН ПРИЕМ ВО НАТО, ТУРЦИТЕ САКААТ ДА ЈА НАПУШТАТ АЛИЈАНСАТА

Турските граѓани сакаат да ја напуштат Алијансата по одлуката на украинскиот претседател Володимир Зеленски да поднесе барање за забрзан пристап во НАТО. Турците бурно реагираа…

Види повеќе ОТКАКО ЗЕЛЕНСКИ ПОДНЕСЕ БАРАЊЕ ЗА ЗАБРЗАН ПРИЕМ ВО НАТО, ТУРЦИТЕ САКААТ ДА ЈА НАПУШТАТ АЛИЈАНСАТА