ruska pravoslavna crkva

УКРАИНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО РЕГИСТРИРАШЕ ЗАКОНОТ ЗА ЗАБРАНА НА РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Украинскиот парламент, регистрираше закон со кој целосно и се забранува на Руската православна црква (РПЦ) да дејствува на територијата на Украина, бидејќи пратениците инсистираат дека…

Види повеќе УКРАИНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО РЕГИСТРИРАШЕ ЗАКОНОТ ЗА ЗАБРАНА НА РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА