РАЗОТКРИЕНИ! ВИДЕОТО КОЕ ПРИКАЖУВА НАВОДЕН РУСКИ МОБИЛЕН КРЕМАТОРИУМ ЗА СПАЛУВАЊЕ УКРАИНЦИ Е СТАРО 8 ГОДИНИ: ФАКТ-ЧЕКЕРИТЕ СЕГА МОЛЧАТ!

РАЗОТКРИЕНИ! ВИДЕОТО КОЕ ПРИКАЖУВА НАВОДЕН РУСКИ МОБИЛЕН КРЕМАТОРИУМ ЗА СПАЛУВАЊЕ УКРАИНЦИ Е СТАРО 8 ГОДИНИ: ФАКТ-ЧЕКЕРИТЕ СЕГА МОЛЧАТ!

Виралниот твит, кој „факт-чекерите“ не го проверуваат, тврди дека покажува „мобилен крематориум“ во Мариупол управуван од Руси, но сликата е преземена од видео старо 8…

Види повеќе РАЗОТКРИЕНИ! ВИДЕОТО КОЕ ПРИКАЖУВА НАВОДЕН РУСКИ МОБИЛЕН КРЕМАТОРИУМ ЗА СПАЛУВАЊЕ УКРАИНЦИ Е СТАРО 8 ГОДИНИ: ФАКТ-ЧЕКЕРИТЕ СЕГА МОЛЧАТ!