ДО КАДЕ ОДИ РУСОФОБИЈАТА?! ГУГЛ ТРАНСЛЕЈТ ФРАЗАТА „ДРАГИ РУСИ“ ЈА ЗАМЕНУВА СО „МРТВИ РУСИ“

ДО КАДЕ ОДИ РУСОФОБИЈАТА?! ГУГЛ ТРАНСЛЕЈТ ФРАЗАТА „ДРАГИ РУСИ“ ЈА ЗАМЕНУВА СО „МРТВИ РУСИ“

Услугата Google Translate неодамна почна да ја нуди фразата „мртви Руси“ (“dead Russians”) како замена при преводот на фразата „драги Руси“ (“dear Russians”) од англиски.…

Види повеќе ДО КАДЕ ОДИ РУСОФОБИЈАТА?! ГУГЛ ТРАНСЛЕЈТ ФРАЗАТА „ДРАГИ РУСИ“ ЈА ЗАМЕНУВА СО „МРТВИ РУСИ“
ЕВРОПА ВО 2022 - ИЗБОЦКАНА ОД „BAKЦИHИ“, САНКЦИИ, РУСОФОБИЈА И НЕО-НАЦИЗАМ

ЕВРОПА ВО 2022 – ИЗБОЦКАНА ОД „BAKЦИHИ“, САНКЦИИ, РУСОФОБИЈА И НЕО-НАЦИЗАМ

Министерството за надворешни работи на Русија му одговори на францускиот претседател Макрон, кој беше навреден од карикатурата на Твитер на руската амбасада во Париз. Објавената…

Види повеќе ЕВРОПА ВО 2022 – ИЗБОЦКАНА ОД „BAKЦИHИ“, САНКЦИИ, РУСОФОБИЈА И НЕО-НАЦИЗАМ