РУСИЈА УСПЕШНО ЈА ТЕСТИРАШЕ НОВАТА РАКЕТА САРМАТ (САТАНА 2) - „МОЖЕ ДА УНИШТИ СЀ ШТО ДИШЕ НА ПЛАНЕТАТА“

РУСИЈА УСПЕШНО ЈА ТЕСТИРАШЕ НОВАТА РАКЕТА САРМАТ (САТАНА 2) – „МОЖЕ ДА УНИШТИ СЀ ШТО ДИШЕ НА ПЛАНЕТАТА“ (ВИДЕО)

Се претпоставува дека Сармат може потполно да уништи подрачје со големина на Франција или Тексас. Русија успешно ја лансираше новата супер-тешка интерконтинентална балиситчка ракета RS-28…

Види повеќе РУСИЈА УСПЕШНО ЈА ТЕСТИРАШЕ НОВАТА РАКЕТА САРМАТ (САТАНА 2) – „МОЖЕ ДА УНИШТИ СЀ ШТО ДИШЕ НА ПЛАНЕТАТА“ (ВИДЕО)