РУСИЈА: ЌЕ ГИ РАСПОРЕДИМЕ РАКЕТИТЕ „САТАНА 2“

РУСИЈА: ЌЕ ГИ РАСПОРЕДИМЕ РАКЕТИТЕ „САТАНА 2“

Русија објави дека до есен планира да ги распореди своите нови интерконтинентални балистички ракети „Сармат”, или на Западот познати како „Сатана 2“, способни за нуклеарни…

Види повеќе РУСИЈА: ЌЕ ГИ РАСПОРЕДИМЕ РАКЕТИТЕ „САТАНА 2“
РУСИЈА УСПЕШНО ЈА ТЕСТИРАШЕ НОВАТА РАКЕТА САРМАТ (САТАНА 2) - „МОЖЕ ДА УНИШТИ СЀ ШТО ДИШЕ НА ПЛАНЕТАТА“

РУСИЈА УСПЕШНО ЈА ТЕСТИРАШЕ НОВАТА РАКЕТА САРМАТ (САТАНА 2) – „МОЖЕ ДА УНИШТИ СЀ ШТО ДИШЕ НА ПЛАНЕТАТА“ (ВИДЕО)

Се претпоставува дека Сармат може потполно да уништи подрачје со големина на Франција или Тексас. Русија успешно ја лансираше новата супер-тешка интерконтинентална балиситчка ракета RS-28…

Види повеќе РУСИЈА УСПЕШНО ЈА ТЕСТИРАШЕ НОВАТА РАКЕТА САРМАТ (САТАНА 2) – „МОЖЕ ДА УНИШТИ СЀ ШТО ДИШЕ НА ПЛАНЕТАТА“ (ВИДЕО)