АРАПИТЕ СЕ ВРТАТ КОН КИНА! ЌЕ ПРОДАВААТ НАФТА ВО ЈУАНИ НАМЕСТО ВО ДОЛАРИ

АРАПИТЕ СЕ ВРТАТ КОН КИНА! ЌЕ ПРОДАВААТ НАФТА ВО ЈУАНИ НАМЕСТО ВО ДОЛАРИ

Саудиска Арабија полека се свртува кон Кина – потег што може да ги загрози долгогодишните односи со САД. Саудијците би можеле да се договорат со…

Види повеќе АРАПИТЕ СЕ ВРТАТ КОН КИНА! ЌЕ ПРОДАВААТ НАФТА ВО ЈУАНИ НАМЕСТО ВО ДОЛАРИ
ruska nafta

ЕВЕ КОЈ ЌЕ ЈА ЗАМЕНИ РУСКАТА НАФТА

Поради неискористените капацитети на земјите од Заливот, тие се единствените кои можат да го компензираат недостигот на нафта произведена во Русија Државната нафтена компанија на…

Види повеќе ЕВЕ КОЈ ЌЕ ЈА ЗАМЕНИ РУСКАТА НАФТА