gilead

ФАРМАЦЕВТСКИ ГИГАНТ ПОТРОШИЛ 259 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА ПОТКУП НА БОЛНИЦИ И ДОКТОРИ ЗА ДА ИМ ДАВААТ НА ПАЦИЕНТИТЕ ШТЕТНИ И СМРТОНОСНИ ”ЛЕКОВИ”

Помеѓу 2013 и 2019 година, американската фармацевтска корпорација Гилеад потрошила најмалку 259 милиони долари за поткуп на доктори и болници за промовирање на лековите на…

Види повеќе ФАРМАЦЕВТСКИ ГИГАНТ ПОТРОШИЛ 259 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА ПОТКУП НА БОЛНИЦИ И ДОКТОРИ ЗА ДА ИМ ДАВААТ НА ПАЦИЕНТИТЕ ШТЕТНИ И СМРТОНОСНИ ”ЛЕКОВИ”