КАЛИФОРНИЈА: ЗАКАЖАНО ПУШТАЊЕ НА ТРАНСГЕНЕТСКИ КОМАРЦИ СО СИНТЕТИЧКА ДНК!

КАЛИФОРНИЈА: ЗАКАЖАНО ПУШТАЊЕ НА ТРАНСГЕНЕТСКИ КОМАРЦИ СО СИНТЕТИЧКА ДНК!

Во капацитетите за размножување комарци на британската биотехнолошка компанија Окситек, научниците редат свежи јајца, секое со големина на зрно сол. Со помош на микроскопски игли,…

Види повеќе КАЛИФОРНИЈА: ЗАКАЖАНО ПУШТАЊЕ НА ТРАНСГЕНЕТСКИ КОМАРЦИ СО СИНТЕТИЧКА ДНК!
БЕЗОС САКА ДА ЈА ЗАМЕНИ НАСА: ВО СЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ AMAZON ВО ВСЕЛЕНАТА ЌЕ ПРАТИ 83 РАКЕТИ И ПОВЕЌЕ ОД 3.200 САТЕЛИТИ

БЕЗОС САКА ДА ЈА ЗАМЕНИ НАСА: ВО СЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ AMAZON ВО ВСЕЛЕНАТА ЌЕ ПРАТИ 83 РАКЕТИ И ПОВЕЌЕ ОД 3.200 САТЕЛИТИ

“Amazon” во следните пет години обезбедил дури 83 лансирања на своите сателити во орбитата преку ракети на три компании. Како што „SpaceX“ на Маск го…

Види повеќе БЕЗОС САКА ДА ЈА ЗАМЕНИ НАСА: ВО СЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ AMAZON ВО ВСЕЛЕНАТА ЌЕ ПРАТИ 83 РАКЕТИ И ПОВЕЌЕ ОД 3.200 САТЕЛИТИ