viktor orban za vojnata

ОРБАН: УКРАИНА БИ МОЖЕЛА ДА ИЗГУБИ ПОЛОВИНА ОД СВОЈАТА ТЕРИТОРИЈА ПОРАДИ ВОЈНАТА СО РУСИЈА

Унгарскиот премиер Виктор Орбан смета дека поради војната со Русија, Украина би можела да загуби меѓу една третина и една половина од својата територија. Како…

Види повеќе ОРБАН: УКРАИНА БИ МОЖЕЛА ДА ИЗГУБИ ПОЛОВИНА ОД СВОЈАТА ТЕРИТОРИЈА ПОРАДИ ВОЈНАТА СО РУСИЈА