УКРАИНА ЦЕНТАР ЗА ТРГОВИЈА СО ДЕЦА?! ЗАПОЧНУВА ИСТРАГА ВО ЛИТВАНИЈА

УКРАИНА ЦЕНТАР ЗА ТРГОВИЈА СО ДЕЦА?! ЗАПОЧНУВА ИСТРАГА ВО ЛИТВАНИЈА

Литванските власти покренаа истрага за трговија со 43 украински деца за посвојување, изјави еврокомесарката за внатрешни работи Илва Јохансон во пленарната сала на Европскиот парламент.…

Види повеќе УКРАИНА ЦЕНТАР ЗА ТРГОВИЈА СО ДЕЦА?! ЗАПОЧНУВА ИСТРАГА ВО ЛИТВАНИЈА