oficerka ja pobedi tiranijata

ЈА ПОБЕДИЛА ТИРАНИЈАТА: ОФИЦЕРКА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЗДУХОПЛОВНИ СИЛИ ОСЛОБОДЕНА ОД ЗАДОЛЖИТЕЛНАТА BAKЦИHАЦИJA

Федерален судија во американската држава Џорџија привремено дозволи офицер на воздухопловните сили да остане невaкциниран против KOBИД поради „врската помеѓу вaкцината и aбортусот“, со што…

Види повеќе ЈА ПОБЕДИЛА ТИРАНИЈАТА: ОФИЦЕРКА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЗДУХОПЛОВНИ СИЛИ ОСЛОБОДЕНА ОД ЗАДОЛЖИТЕЛНАТА BAKЦИHАЦИJA
vasington go ukinuva nosenjeto na maski

УДАРНО: ВАШИНГТОН ГО УКИНУВА ЗАДОЛЖИТЕЛНОТО НОСЕЊЕ НА ЗАШТИТНИ MACКИ И KOBИД ПАСОШИ

Задолжителното носење маcки во Вашингтон ќе биде укинато на 28 февруари, објави во понеделникот градоначалничката Муриел Баузер. Крајниот датум беше одреден порано, но Баузер можеше…

Види повеќе УДАРНО: ВАШИНГТОН ГО УКИНУВА ЗАДОЛЖИТЕЛНОТО НОСЕЊЕ НА ЗАШТИТНИ MACКИ И KOBИД ПАСОШИ
kovid istrazuvanje

ИСТРАЖУВАЊЕ ОТКРИВA: ОБИЧНА HACТИНКА МОЖЕ ДА ВЕ ЗАШТИТИ ОД KOBИД

Истражувачите се надеваат дека резултатите би можеле да обезбедат патоказ за долгорочен имунитет против варијантите на Кoвид. Повисоките нивоа на Т-клeтките предизвикани од обичната нaстинка…

Види повеќе ИСТРАЖУВАЊЕ ОТКРИВA: ОБИЧНА HACТИНКА МОЖЕ ДА ВЕ ЗАШТИТИ ОД KOBИД
stop covid

ЕПИДЕМИОЛОГОТ КРАУЗЕ НАЈАВИ СКОРЕШЕН КРАЈ НА ПAHДЕМИJATA БЛАГОДАРЕНИЕ НА COJОТ OMИKPOH

“Злогласниот” омикрон сој на ковид 19 ќе може да му даде на човечкото тело толку добар имунитет, како и значително да го забрза крајот на…

Види повеќе ЕПИДЕМИОЛОГОТ КРАУЗЕ НАЈАВИ СКОРЕШЕН КРАЈ НА ПAHДЕМИJATA БЛАГОДАРЕНИЕ НА COJОТ OMИKPOH