ИМА ЛИ КРАЈ НА ЛУДИЛОТО? ПРЕДЛОГ СИМБОЛОТ „Z“ ДА СЕ ИЗРАМНИ СО НАЦИСТИЧКАТА СВАСТИКА

ИМА ЛИ КРАЈ НА ЛУДИЛОТО? ПРЕДЛОГ СИМБОЛОТ „Z“ ДА СЕ ИЗРАМНИ СО НАЦИСТИЧКАТА СВАСТИКА

Членови на литванскиот парламент предложија изедначување на буквата „Z“ и црно-портокаловата лента на Свети Ѓорѓија, со нацистичките и комунистички симболи. Амандманите се поднесени за дополнување…

Види повеќе ИМА ЛИ КРАЈ НА ЛУДИЛОТО? ПРЕДЛОГ СИМБОЛОТ „Z“ ДА СЕ ИЗРАМНИ СО НАЦИСТИЧКАТА СВАСТИКА