ruska pravoslavna crkva

УКРАИНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО РЕГИСТРИРАШЕ ЗАКОНОТ ЗА ЗАБРАНА НА РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Украинскиот парламент, регистрираше закон со кој целосно и се забранува на Руската православна црква (РПЦ) да дејствува на територијата на Украина, бидејќи пратениците инсистираат дека…

Види повеќе УКРАИНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО РЕГИСТРИРАШЕ ЗАКОНОТ ЗА ЗАБРАНА НА РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
zakon za rodova ednakvost vo skotska

16-ГОДИШНИЦИТЕ МОЖАТ ДА ГО МЕНУВААТ ПОЛОТ АКО САКААТ НА СЕКОИ 3 МЕСЕЦИ – ШКОТСКАТА ВЛАДА ГО ПРОТУРКА „РОДОВИОТ“ ЗАКОН

Шкотската влада успешно го протурка новиот закон за таканаречена родова еднаквост, што доведе до оставка на министерот за безбедност. Предлог-законот беше поднесен од Шкотската национална…

Види повеќе 16-ГОДИШНИЦИТЕ МОЖАТ ДА ГО МЕНУВААТ ПОЛОТ АКО САКААТ НА СЕКОИ 3 МЕСЕЦИ – ШКОТСКАТА ВЛАДА ГО ПРОТУРКА „РОДОВИОТ“ ЗАКОН