ЕУ СЕ ПОДИСПЛАШИ - БОРЕЛ: „ЗБОРОТ ГЕНОЦИД БИ ГО УПОТРЕБИЛ ЗА ПОСТРАШНИ РАБОТИ...“

ЕУ СЕ ПОДИСПЛАШИ – БОРЕЛ: „ЗБОРОТ ГЕНОЦИД БИ ГО УПОТРЕБИЛ ЗА ПОСТРАШНИ РАБОТИ…“

Шефот на дипломатијата на ЕУ, Жозеп Борел ги коментираше настаните во украинскиот град Буча и рекол дека тој тоа не би го нарекол геноцид. „Зборот…

Види повеќе ЕУ СЕ ПОДИСПЛАШИ – БОРЕЛ: „ЗБОРОТ ГЕНОЦИД БИ ГО УПОТРЕБИЛ ЗА ПОСТРАШНИ РАБОТИ…“