radmilo jankovic

ТЕКОТ НА ПАНИКАТА СЕ МЕНУВА! Д-Р РАДМИЛО ЈАНКОВИЌ: KOBИД ПОВЕЌЕ НЕМА ДА БИДЕ КАPAHТИНСКА БОЛECТ, МЕРКИТЕ ЌЕ БИДАТ СЕ ПОБЛАГИ

„Ќе ја смириме eпидемиската ситуација и се надеваме дека ќе живееме сосема нормално во пролет и лето“, изјави тој за медиумите. Мислам дека Кoвид 19 повеќе нема да биде карaнтинска бoлест, дека нема да има задолжително тестирање и мерките ќе бидат поблаги“, вели Јанковиќ.

„Очекував голем пад, но три до три и пол пати помалку луѓе се заразени од пред 15 дена, а јасен тренд е дека во Ниш следната недела ќе има помалку од 100 заразени лица. Мојата претпоставка беше дека во Србија ќе имаме помалку од 5000, што се оствари. Вторник е денот кога повеќето луѓе беа заразени за време на пикот. Одиме кон смирување и со надеж дека пролетта и летото ќе живееме сосема нормално“, изјави Јанковиќ.

Речиси и да нема вистински пациенти како кога бил опустошувачкиот вид делта. Немаме помлади пациенти. Ова трае предолго, има голем притисок и епидемиолошката доктрина ќе се промени, посочи тој.

Нема да има задолжително тестирање и мерките ќе бидат поблаги и поблаги.

„Мислам дека Кoвид 19 повеќе нема да биде кaрантинска болест, дека нема да има задолжително тестирање и мерките ќе бидат поблаги“, забележува Јанковиќ.

Професорот вели дека е сигурен во тоа дека мерките ќе се укинат, но постепено, како во Западна Европа, немаме висок процент на вaкцинирање, но немаме и надеж да го зголемиме.

„Изгубивме сила и аргументи во убедувањето на луѓето. Имаме дел од населението кое е незаштитено и огромен дел од населението заразено со омикрон, во многу поголем опсег од опсегот на вaкцинирани и сигурен сум дека пролетта и летото во Србија ќе бидат мирни. Мутираните соеви дојдоа од крајот на летото и почетокот на есента, не верувам дека новата варијанта ќе биде поопасна“, заклучи Јанковиќ.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!