tik tok

ТIК ТОК: КИНЕСКА AПЛИКАЦИЈА КОЈА Е ПОЛНА СО CEKСУАЛНИ МАНИЈАЦИ ГО НАДМИНУВА GOOGLE

TikTok, кинеската апликација која стана собиралиште на сексуални манијаци и која првенствено претставува опасност поради следењето на корисниците, но и препраќањето на нивните движења на трети страни, официјално стана најпопуларен домен на Интернет, соборувајќи го Google за прв пат по 15 години.

И неколку години по основањето на оваа социјална мрежа, манијата на TikTok не стивнува. Според извештајот на веб-страницата Cloudflare, најпопуларен домен на Интернет во 2021 година бил TikTok, а потоа Google и Facebook на второто и третото место.

Повеќе од една и пол деценија Google отсекогаш е на врвот на листата на најпосетувани дестинации на Интернет. Ова не е изненадувачки со оглед на количината на услуги што ги нуди Google во своето портфолио. Ова ги вклучува најпопуларните платформи како YouTube или услугите како што се Gmail и Google Maps.

На популарноста на TikTok значително влијаеше пaндемијата на кoрона вируcот, при што бројот на корисници драстично се зголеми, а популарноста на мрежата се зголеми неколкукратно во тој период.

Само две години претходно, оваа мрежа беше седми најпопуларен домен на планетата. Сепак, овој тренд се промени за помалку од една година и апликацијата стана најпопуларна дестинација на Интернет.

Со оглед на тоа што TikTok е релативно нова мрежа, овој тренд може да биде изненадување за многумина. Од друга страна, TikTok е најбрзо растечката мрежа досега и беше апликација со најмногу преземања во изминатата година.

Најпопуларната дестинација на Интернет одамна е повеќе од само место каде што тинејџерите танцуваат и разменуваат мимики. Некои од најпопуларните содржини се совети за убавина, рецепти како и видеа со одредени упатства, додека од друга страна, зад видеата неретко се наоѓаат и педофили, но и разни други луѓе кои претствавуваат опасност по околината, луѓе со најразличен тип на некакви психијатриски заболувања.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!