сплит маска

ТИРАНИЈАТА ЗАПОЧНА: ПОЛИЦИЈАТА УАПСИ ЖЕНА ВО СПЛИТ ЗАТОА ШТО НЕ САКАЛА ДА СТАВИ МАСКА! (ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО)

На економскиот факултет во Сплит дошло до инцидент откако една жена, и покрај предупредувањата, одбила да стави маска. Полицијата против неа покрена прекршочна пријава поради “загрозување на здравјето на граѓаните со заразна болест.”

Сето ова било доволно за сплитската полиција да и стави лисици на жената и да ја приведе, со образложение затоа што одбила да стави маска и да се идентификува, а според службените лица, при апсењето пружила отпор.

До инцидентот дојде вчера, со оглед на тоа што жената била истрајна во својата намера и ја игнорирала полицијата, па се применети средства на присила, така што и се ставени лисици и е приведена во полициска станица.

Притоа, жената пружила активен отпор така што добивала да и бидат ставени лисици, паднала на подот и продолжила да се спротиставува.

Во полициското соопштение се наведува дека жената има видливи гребаници на рацете и нозете, па е повикана и итна помош, пренесуваат хрватските медиуми.

Затоа што е утврден идентитетот на жената, против неа е подигната прекршочна пријава поради загрозување на граѓаните со заразна болест, пренесува Танјуг.

Се соочуваме со досега НЕВИДЕНА ЦЕНЗУРА на просторот на Република Македонија, па токму поради тоа и поради можноста да бидете во тек со буквално СИТЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ, следете ја нашата ФАН СТРАНА НА ФЕЈСБУК и нашиот КАНАЛ на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom