tviter proruski smetki

ЦЕНЗУРА: ТВИТЕР ГИ БРИШЕ ПРОРУСКИТЕ СМЕТКИ СО СЕДИШТЕ ВО ИНДИЈА

Твитер призна дека ги избришал сметките кои очигледно се во Индија и кои ги смета за сомнителни поради поддршката за специјалната операција во Украина и покрај тоа што нема цврсти докази дека се работи за субверзивна кампања.

Иако потпретседателката за глобална политика на Твитер, Шинед МекСвини сугерираше дека 75.000 сметки кои се отстранети од почетокот на операцијата вклучуваат финансиски мотивирани спам, таа рече дека платформата „во моментов не верува дека тие претставуваат специфична, координирана кампања која вклучува владин актер“.

Значи, нема причина да се верува во кршење на правилата, туку бришење на проруските мислења под замаглениот чадор на политиката на „платформска манипулација“… Ништо полошо од неоправдана цензура.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!